Sunday, October 20, 2013

Episode 59 (Flashlight): An Interview with a ZombieClick here to listen to: An Interview with a Zombie
A talk show host interviews a popular guest 
about his latest viral video.
Hi All,

We're back! And it feels so good. We've missed you all terribly! Summer flew by and the Fall, well, it felt like someone hit the fast forward button. Our daughter started Kindergarten this school year and I started back to work full-time. I'm teaching...wait for it...Conceptual Physics in a high school. We're just finding our groove with this new schedule. We hope you are finding the groove with yours. 

Our new story, An Interview With a Zombie, is just in time for Halloween. If you really like Halloween-ish stories, we have a few more. Funny, sweet, silly, spooky, or mysterious, we have all different genres just for you to try out. 


We'd also like to send out a special thanks to SodaStream for 
sponsoring this episode. "Set the bubbles free!"


VORACIOUS VOCABULARY
What did you say? A word of the day! 
In our story there are many juicy words that are fun to use and say.

gnaw: to bite or chew on
infectious: tending to spread from one to another
ravenous: extremely hungry
shamble: to walk or go awkwardly, shuffle

JUST ADD IMAGINATION!
Try these activities to keep your imagination glowing
after hearing the story.

1. The story features many 'plays on words' such as, "The alarm was so loud it could wake the dead." Make a list of all the other word play about zombies you heard in the story.  

2. With an adult, 'Zombify' yourself using the link or from an app. 'Make a Zombie' is a free iPhone and iPad app. Send your zombie-self to us at nightlightstories@gmail.com or post it on our Facebook Page. We'd love to see how you zombie it up for Halloween!

3. Interview members of your family about their lives. What do they do for a living? What are their favorite hobbies? Which food do they find the yummiest? If they could be a monster, which famous monster would they be?

4. We want to here you speak like a zombie. Record yourself speaking like a zombie using http://recordmp3.org or a similar voice recorder. Send us the link or the audio file so we can hear your creepy voices.


5. Listen to our three other stories that have a Fall-ish theme! Halloween is right around the corner! 

The Patchwork Pumpkin: Part 1 (17:12) and Part 2 (12:14)
A little girl living on a farm longs to carve the Halloween pumpkin with her father but his chores seem to keep them apart. Can she find a different way to spent time with her father?
Free audio download: The Patchwork Pumpkin (Part 1)
Blog with activities: The Patchwork Pumpkin (Part 1)
Free audio download: The Patchwork Pumpkin (Part 2)
Blog with activities: The Patchwork Pumpkin (Part 2)

The Heebie Jeebies: (6:57)
What goes bump in the night? How do you keep the Heebie Jeebies 
away, especially on Halloween?
Free audio download: The Heebie Jeebies

Blog with activities: The Heebie Jeebies

A Glummy, Gloomy Halloween (11:17)
A goblin named Glum wants to have a surprise birthday party for his brother Gloom, but every monster he invites already has plans for the evening.
Free audio download: A Glummy, Gloomy Halloween
Blog with activities: A Glummy, Gloomy Halloween


COMPREHENSION CHALLENGE
After listening to the story, can you recall the
details to answer these questions?

1. Who was the host interviewing?
2. What does the host refer to that is "so loud it could wake the dead?"
3. Where was the guest on the show from in the United States?
4. Why does the interviewer ask about her guest's video?
5. How does the zombie answer when she asks him any question?

Griffin  
Olivia
Andrew
Isabella
Tricia
Lauren
Ryan
Cate 
Kelly
Riley
Noah
Zadie
Zachary
Junior
Pam
Tucker 
Brayden

Did you know...our fully illustrated version of Dragonfly, Dragonfly
Show Us The Way is now available in English and Spanish as an in-app purchase from the Flying Books appIt is available for download 
on your iPhone or iPad. 

Illustration by Reg Silva

3 comments:

Nhà Đất Xinh said...

Nếu bạn đang muốn đăng tin bán nhà hay bán đất hoặc bạn muốn mua nhà hay đất thì hãy đến với chúng tôi http://forum.giadinhso1.com , với chất lương hàng đầu chúng tôi sẽ giúp các bạn , đăng tin và xem các khu vực nha dat go vap, nha dat quan 9, nha dat thu duc, nha dat binh tan, nha dat tan phu, nha dat tan binh và các khu vực khác trên toàn quốc với uy tín và hiệu quả cao khi bạn đến với chúng tôi.

Đào Tạo Vua Bếp said...

Nhưng tiện nghi mà vẫn đảm bảo được tính thiet ke noi that showroom thẩm mỹ và phù hợp với điều kiện phong thủy thì không phải ai thiet ke noi that biet thu cũng làm được. Tọa lạc trong một không gian thiet ke noi that nha ong khiêm tốn nhưng vẻ đẹp ngôi nhà của một vị giáo sư ở quận Phú Nhuận thiet ke noi that phong ngu lại không hề khiêm nhường chút nào. Loại bỏ những đồ vật kích thước lớn hay những đồ lặt vặt vì trong thiết kế không gian Nhật chú trong tính đơn giản. Tận dụng tính năng sản phẩm thiet ke noi that nha hang đơn giản, không họa tiết. Mỗi nhà phố ra đời đều có một thiet ke noi that chung cu nội thất khác nhau, muôn hình muôn thiet ke noi that can ho vẻ nhà đã góp phần làm giàu thêm thiet ke noi that van phong nội thất nhà phố Việt Nam. Một không gian sống thiet ke noi that phong khach tiện nghi là thiet ke noi that shop điều mà ai cũng mơ ước.

---------------------------------------------------------------

Nếu không gian nội thất tu van thiet ke noi that là vẻ đẹp của ngôi nhà thì ánh sáng là thần thái của ngôi nhà đó, một ngôi nhà thiet ke noi that can ho chung cu có ánh sáng tối hay không phù hợp thì vẻ đẹp của thiết kế chung cư nó sẽ không được tỏa sáng và thiết kế nhà hàng ngược lại. Cách chọn ánh sáng và màu sơn trong thiết kế nội thất ... Diện tích cho phòng ngủ khá nhỏ, không có chỗ bày biện nhiều thứ như thêm một bàn trà trong phòng ngủ. Căn hộ hai tầng thiet ke noi that nha hang dùng nhiều cây xanh điểm nhấn nha dep là cây cau, chum nước giản dị thiet ke van phong như miền quê làm những cảm giác thiet ke showroom kỷ niệm tuổi thơ bất chợt ùa về. Phòng khách thiet ke phong ngu là không gian dành cho nhiều thiet ke phong bep hoạt động, sinh hoạt do đó cần khá nhiều nha dep 2016 đồ đạc và vật dụng trang trí. Vì vậy khi thiet ke noi that lounge bạn cần sắp xếp mọi thứ theo một thiet ke shop trật tự hợp lý, khoa học để đạt được sự đẹp mắt, hài hòa, cân đối thiet ke can ho tuyệt vời nhất.

Đào Tạo Vua Bếp said...

LÀM BẰNG CHẢO (chiên)
Nguyên liệu làm heo quay: hoc nau an o dau
– 300g thịt ba chỉ
– 1/2 gói ngũ vị hương bun rieu cua – 1 củ tỏi (bào nhuyễn)
– 10ml rượu trắng
– 10ml giấm
– Đường, muối, hạt tiêu cach lam banh trang tron Cách làm heo quay:
– Trộn đều hỗn hợp muối, đường, hạt tiêu, ngũ vị hương, tỏi bào, rượu trắng lại với nhau để làm thành gia vị tẩm ướp.
– Xoa đều gia vị ướp lên bề mặt của miếng thịt (trừ phần da). banh bao chien – Sau đó, xoa đều muối hạt to lên phần da. vit nau chao – Ướp thịt ít nhất 2 tiếng. Chú ý để ngửa phần da lên trên và giữ cho khô ráo.
– Sau khi đã ướp xong, để cho miếng thịt ráo nước. suon xao chua ngot – Dùng tăm hoặc kim xiên đều lên toàn vit om sau bộ bề mặt của miếng da. Sau đó, quét nhẹ giấm lên phần da cach lam banh bong lan này. Hay quét thật nhẹ tay thôi để thịt không bị chua nhé.
– Cho một ít dầu ăn vào chảo, đặt phần da vào chảo chiên trước. Nếu miếng thịt quá to thì các bạn nên hấp thịt khoảng 15 phút trước khi tẩm ướp để thịt khi chiên xong không bị sống. cach lam pate gan – Khi thấy phần da đã giòn, vàng thì các bạn lật miếng thịt lại và chiên cho đến khi thịt chín đều.